Ensemble De Blauwe Lijster- Verhalen en Concerten

Ensemble De Blauwe Lijster

Ensemble De Blauwe Lijster verbindt verhalen met muziek en geeft muzikale voorstellingen rond een verhaal, voor zowel kinderen als volwassenen.

 

Elke voorstelling is een combinatie van vertelling en muziek, een muzikaal verhaal. We betrekken graag ons publiek bij de voorstelling d.m.v. interactieve elementen en nodigen hen op die manier uit deel te hebben aan het verhaal. Elke voorstelling krijgt zo een eigen en uniek karakter.

 

Om de fantasie aan te wakkeren en een mooie sfeer te creëren worden bij elk muzikaal verhaal afbeeldingen getoond. Voor kleine groepen maken we gebruik van de traditionele Japanse kamishibai (vertelkastje), voor grote groepen worden de afbeeldingen geprojecteerd.

 

Alle muziek is akoestisch en we gebruiken ons meesterschap en jarenlange ervaring om die zo mooi mogelijk te vertolken. De muziek in de voorstellingen bestaat uit (delen van) bestaande composities, improvisatie en geluidseffecten.


Voor onze concerten stellen we programma’s samen met een schat aan muziek uit heden en verleden. We laten onze luisteraars graag kennismaken met de betovering die van live muziek uitgaat.

 

Zie meer op www.deblauwelijster.nl